Конни бази и клубове

Ахал

Ахал

Ездови клуб "АХАЛ" е създаден в град Стара Загора. От 1995 г. клубът се занимава с развиване на конен еко-туризъм, като се включват всички форми на туризма (селски, културен, етнографски и др.). Клубът разполага  с добър екип от квалифицирани треньори  и опитни водачи, които активно участват  в спортните изяви на БФКС в страната и чужбина.

Базата на “Ахал Тур” е в с.Ягода на брега на река Тунджа.Селото се намира  на 14 км от Стара Загора. Базата се намира в непосредствена близост до модерен спа център с минерални извори,  на 15мин. езда от полите на Средна Гора и на 30 км от Стара Планина.

Подбрани са маршрути в района на източните Родопи, Средна гора и Централен Балкан. Това са красиви, девствени райони на страната ни с историческии  паметници, културни и природни забележителности. Курортните селище осигуряват възможност за дасе посетят  минералниизвори с лечебни качества или да се посетят винарски изби с многогодишна история.  Маршрутите са съобразени с възможностите на ездачите, относно преодоляване  на сложни терени и продължителност. Туристите ще могатда изпитат пълноценно удоволствие докосвайки се до красивата ни природа и яздейки добре подготвени коне, обучени да отговарят на изискванията  и на най-добрите ездачи. Това са спортни коне участвали в конни състезания, от породите: Източно-Българска, Арабска, Aхал-текинска и др. с височина  при холката от 160 до 170 см. 

 

 

http://ahalbg.com

реклама