Конни бази и клубове

Адгор

Адгор

 

Българско общество за естествени взаимотношения между човека и коня „Адгор” (Bulgarian natural horsemanship society “Adgor”)

 

 Конна база Адгор” се намира само на 25 к.м. от София, далеч от лукса и градската суета, в подножието на Витоша, с прекрасна панорама към Рила, Плана планина и Верила. Базата е отворена за клиенти целогодишно, от сряда до неделя., за посетителите се грижи екип от професионалисти с богат опит при работата с коне.

 

Инструкторите в „Адгор” изповядват философията natural horsemanship, която практикува работа с коне по начин, съобразен с техните инстинкти, поведение, стадно чувство и лични качества. Това е комуникация между човек и кон, изграждана на базата на естествените взаимоотношения между самите коне.

 

Нашият екип 

 

Ани    GSM : 0887 467 527; 0888 877 056 , e-mail:  adgor@abv.bg

 

Обичам работата си. В заниманията с коне намирам предизвикателства за себе си и удовлетвореност от преодоляването им. Когато съм сред природата на кон чувствам, че живея истински. Имам две деца и съм щастлива, че им давам възможност да общуват свободно с конете. С конете няма никакъв фалш.

 

Сашо   GSM :  0887 467 527; 0888 877 056 , e-mail:  adgor@abv.bg

 

Откакто се помня се занимавам с коне. Едно десетилетие в Америка разви и промени отношението ми към конете. Натрупах опит в уестърн ездата, обяздването, обучението на коне, работа с травмирани коне, вредни навици, работата с добитък, хвърлянето на ласо. Живях и работих сред професионални каубои. Посещавах клиниките на Монти Робъртс. Имах възможност да се уча и практикувам принципите на Natural Horsemanship, да видя във времето какви неподозирани резултати мога да постигна на тази основа. Завръщайки се в България, голямата ми цел е да развивам и разпространявам изкуството на естестествените взаимоотношения между човека и коня (Natural Horsemanship) у нас.

 

Веско  GSM :  0887 467 527; 0888 877 056 , e-mail:  adgor@abv.bg

 

Аз съм земен човек. Обичам да съм сред семейството си и приятелите. В работата си с конете, открих своя баланс между отговорността и свободата. Мечтая да се кача на коня и да тръгна на някъде. Да съм спокоен с него и той с мен, да съм сигурен, че двамата ще се справим с всякакви препятствия. И така да яздя без цел, защото във всеки момент съм я постигнал.

 

Влади   GSM :  0887 467 527; 0888 877 056 , e-mail:  adgor@abv.bg

 

Конете са моят живот. Опитах да живея и работя далеч от тях, но разбрах, че не мога.

Напуснах работата си в престижна софийска фирма и не съжалявам. Чувствам се отново цял и щастлив близо до конете. От дете яздя без седло по Балкана. Натрупах богат опит в обучението на коне за впряг /каручка и шейна/. Имам слабост към тежковозни коне и пухкави жени.

 

Нина  GSM :  0887 467 527; 0888 877 056 , e-mail:  adgor@abv.bg

 

Обичам конете. Изминах дълъг път в търсене на мястото си, видях различни страни от живота на конете сред хората. Работих няколко години в Англия – с коне, използвани за различни цели. Натрупах опит в грижата за здравето им, включително по време на бременността им, раждането и отглеждането на малките. Там, в Англия, гледах Natural Horsemanship демонстрация на Пат Парели и негови ученици. От тогава мечтая да се уча и прилагам методите на естествените взаимоотношения с конете, в тях виждам възможност да вложа любовта си към тях чрез всичките си действия. И сега, в Адгор, вече имам тази възможност.

 

 

Стамбата  GSM :  0887 467 527; 0888 877 056 , e-mail:  adgor@abv.bg

 

Обичам пълните със смисъл простички неща.

 

 

Вяра   GSM :  0887 467 527; 0888 877 056 , e-mail:  adgor@abv.bg

 

Обичам конете, обичам и хората. Обичам живота. Той е прекрасен, особено когато човек е такъв, какъвто е. Когато е себе си. А работата с конете е възможност за това.

Мога да заблудя съседа си, майка си, приятелите си, себе си. Но конят не мога. Каквито и маски да слагам, каквото и да говоря, той усеща истината. Затова, ако искам да постигна нещо, трябва във всеки момент да бъда 100 % себе си. Да достигна до силите и възможностите, които всички ние имаме, но затрупваме с безкрайни извинения, притеснения, оправдания и логични „ама”.

Така конят помага да се научиш да бъдеш максимума си, истинския, момент за момент. Не само с конете. И живота е прекрасен : )

 

 

„Адгор“ предлага обучение на ездачи и коне в приложна езда и езда тип уестърн(за начинаещи и напреднали), обяздване на коне, премахване на вредни навици, транспорт на коне в страната и чужбина, пансион на коне, обучение на коне за впряг, възможност за осиновяване. Обучението основано на естественито отношения с конете се извършва без насилие и цели изграждане на взаимно доверие между коня и човека. На тази база се развиват възможностите на всеки кон, както и обучението му в съответната посока. Обучението може да се раздели условно на няколко части: работа от земя, обяздване, работа под седло – обучение в приложна или уестърн езда, отстраняване на вредни навици.

 

Обучението е съобразено с безопасността на ездачите и конете. Особено внимание се обръща на по-малките и начинаещите ездачи, които винаги са ръководени от персонален инструктор. Уроците за начинаещи започват с усвояване на основен седеж на седлото и разбиране на основни елементи от поведението на коня и езика на тялото му.

 

Обучението по езда в базата “Адгор” е комплексно. То включва развитието на чувството за баланс и ритъм у ездача, познание за психологията на коня и усвояване на различни ездови умения. Конете са добре обучени, спокойни и с доверие към човека, което е важен фактор за безопасността по време на езда.

 

Предлагаме обучение в приложна и уестърн езда за начинаещи и напреднали. Приложната езда подготвя ездача за различни обстоятелства и препятствия, които може да срещне, яздейки сред природата. Усвоявайки приложната езда, можете да поведете коня си във всяка посока и да яздите независимо от препятствията, които се изпречват на пътя . Познавайки поведението на коня, разчитайки неговите знаци и имайки ездови умения, човек може да язди при всякакви обстоятелства с минимален риск за себе си и коня. Важна част от обучението на ездача е правилното оседлаване и заюздаване на коня

 

Конните излети дават възможност за да опознаете по-добре навиците и поведението на конете, както и да затвърдите уменията си в приложната езда.ездата може да бъде в група до 10 д. с продължителност от няколко часа или в организиран еднодневен или многодневен поход с коне. Маршрутите са съобразени с уменията и издръжливостта Ви. С оглед на безопасността на ездачите, излетите и походите се провеждат винаги с придружител – професионален инструктор по езда. База “Адгор” разполага с обучени коне, които желаещите да практикуват уестърн езда, могат ползват в обучението си.

 

Базата предлага също обучение на коне в умения, необходими за уестърн езда. Обучението се извършва от квалифициран инструктор с десетгодишна практика като каубой в Америка. Обучението на ездачи преминава през различни нива, като всяко следващо ниво може да бъде започнато след усвояване на предходното. Всяко ниво може да има различна продължителност, според напредването на съответния ездач. От началните упражнения за баланс и базисни умения за управление на коня (трейл) се преминава към следващи нива, свързани с усъвършенстване на ездовите уменията, работа с ласо (роупинг), рейнинг и др. Завършилите най-високото ниво ще могат да управляват коня и изпълняват всички упражнения, да ползват всички усвоени умения без седло и без юзда. Освен приложението в селското стопанство, работата с ласо подобрява физическата издръжливост, развива ловкост, баланс, съобразителност и спомага за изграждане на по-добър синхрон между кон и ездач.

 

http://adgor.bg

реклама