Конни бази и клубове

АРКАН Турс

АРКАН Турс

АРКАН Турс  - конна база Триград, конна база Пловдив

 

Аркан Турс е фирма, въплътила една дългогодишна мечта.

 

    * Да съчетаем удоволствието от ездата с опознаване красотата и културата на България, да усетим енергията и силата на тази древна земя;

    * Да Ви разкажем легендите за Орфей, Боговете и героите (хероси);

    * Да върнем времето всред Възрожденската архитектура на селца и градчета-музеи;

    * Да Ви разкрием духовния свят на българите, наследен от хилядолетната конна традиция на траки и прабългари;

    * Да усетите духът на нашите народни обичаи и празненства, фолклор, уникални ритми и полифонични песни;

    * Да Ви потопим в магията на нашите традиционни изкуства и заняти, иконопис и везба, тъкачество и керамика.

 

Думата „AРКАН”, изплувала от древността и съхранила връзката с нашите предци е прабългарското наименование на ласото, въжето с което се укротяват жребците. Тя стана символ на нашата компания и на връзката ни с дивата природа.

 

Изпълнени с уважение и възхищение пред България, ние влагаме цялата си енергия и емоция в разработването на приключенски и етно-арт програми, които да оказват минимален натиск върху природата и местните общности. Горди с нашите традиции и културно наследство ние споделяме грижата за опазването и развитието им и се стремим да бъдем пример за устойчив и щадящ туризъм. Нашето желание е да Ви разкрием и да направим достъпни за Вас красотите, традициите и самобитната българска култура и да спечелим доверието Ви с високи и международни стандарти на нашите продукти.

 

Аркан предлага: многодневни походи, локални маршрути, почасова езда/обучение/, коне /амуниция/

 

Локална езда

Едно приключение на кон, което ще позволи дори и на най-начинаещите да се насладят на емоцията от ездата. Тази разходка ще ни отведе до едни от най-старите родопски села, с над тридесет и три вековна история. Ще се потопим в приказния свят на Орфей, където ще открием суровата и величествена красота на природата. Горски самодиви нежно ще ни нашепват легенди. Гостоприемството на родопчани и уюта на техните къщи ще ни стоплят в прохладните планински нощи.

 

За конете:

Конете са една отлична селекция от породите: Арабски тип Шагия и Източно-български. Те са приятелски настроени и добре обучени. Височината им е между 1,50 и 1,60 м.

Te са уравновесени и издръжливи на планински пресечен терен, смели и преодоляват с лекота естествените препятствия на пътя (реки, малки дерета, паднали дървета). Не се страхуват от автомобили и спокойно се движат по оживени населени места и пътища.

 

За амуницията:

Седлата са кавалерийски удобни за дълги преходи и разходки. Налично е и Western оборудване.Mаксималното допустимо тегло на ездачите е до 100 кг.

 

www.arkantours.com

 

реклама